poór istván üzente 13 éve

A hit a tudat önvédelme. Szükségünk van rá. Minél Távolabbi és minél misztikusabb dologra vetül ki tudatunk annál biztonságosabb de kényelmesebb is az elme számára. De mi a hit szerve? Az agy? Ki ne hallott már arról, hogy a testét elhagyva barangol a lélek? Mert, hogy az ott maradt testben és agyban ott maradt a tudat is. De akkor mi emlékszik arra, hogy mit látott? Mely szervünkben? A tudat hagyja el a testet? De hisz látja, hogy Ő ott fekszik. Van ön azonossága, öntudata és közben képe a külvilágról. De fogalma sincs, hogy mi vagy ki teremtette azt. A világot. Az egyes ember sem emlékszik a születésére. De az összes emberben a kollektív tudat már valamit selyt.Objektivizálta a szubjektumát.És megteremtette Istent, hitének tárgyát tudata védelmében saját tudatlansága ellenében. Hogy a világ hogyan keletkezett? Fogalmam sincs. Az ősrobbanástól a húrelméletig van sok verzió. Talán mindig is létezett.Na de a lélek?

Válasz

J. Ani üzente 13 éve

http://igazsagkereses.blogspot.com/2009/02/tehat-az-emberiseg-erett-reszenek.html

Némi info.

Válasz

Hegedüs László üzente 13 éve

Tisztelt hölgyem ojan hogy ateista nem létezik csak más beálitott ságú emberek vannak. Azzal hogy a istenhitről nemegyy a véleményünk ezt azért tiszteletbe kellene tartani . Más részt ha ön szerint létezik isten, nemhiszem hogy déren álló könyörgő emberekbe örömét lelné. Halétezik büszke akar lenni a teremtményére aki nem tőle várja a megoldásokat hanem maga oldja meg .De az ember már csak ijen . Haroszz történik vele mindjárt keres valakit akit okolhat. Ha jó történik szintén istent emlegetik. Eszükbe nem jutna ,hogy mindkettőt maguknak köszönhetik

Válasz

Hegedüs László üzente 13 éve

Tisztelt hívők és nemhívök! Véleményeket olvasva,kétejem támadt,a hit és nem hitről. Materialista gondolkodásu vagyok, mégis hiszek. momentán nem isten be. de hiszek. Hisz az emeriséget a hite viszi elöbre , legyen az kerestény, iszlám, hindu, buthista, s.t.b. Az embereknek tiztázniuk kell önmagukba, az egyházba hisznek, vagy belső meggyőződésükbe. Mert a kettő nem ugyan az. hinni kell mert mahit csodákra képes bármilegyenis az.

Válasz

Kovács Tamás üzente 13 éve

Mondjuk én teljesen egyetértek az írásával. Aki a másik oldalt képviseli az is kifejtheti a véleményét. Ő egy oldalon áll, abban foglalt állást és annak adott hangot. Az pedig hogy mennyire sarkallatos? Nem érzem annak és sértőnek sem. Ha valakit mégis, az kérem jelezze nekem.

Válasz

Szilágyi István üzente 13 éve

Elnézést, Szeleczki Lilla írására reagáltam, abból kiemelve néhány erősen előítéletesnek és elítélőnek (sértőnek?) tűnő kifejezést, mivel a témával kapcsolatos véleményét -olvasatom szerint- sarkalatosan egyoldalú szemszögből fejezi ki. A középkorban valószínűleg ez a fajta gondolkodás adta a táptalajt a keresztes hadjáratokhoz vagy az inkvizíció működtetéséhez...(?) ...Ezt csak úgy, sértés nélkül gondolom :-) Mindezek mellett megvannak a szép gondolatok is az írásában! Üdv!:-)

Válasz

Kovács Tamás üzente 13 éve

Ezt mire érted István vagy hogyan értelmezzük?

Válasz

Szilágyi István üzente 13 éve

"materialista léhűtő... ostoba materialista ...ateista démoni emberek" ... Az Isten-tudathoz a másik ember és a véleménye iránti tisztelet nem tartozik hozzá...??? "Egy isten-tudatú ember megtudja magyarázni az élet értelmét" ... Illetve azt úgy gondolja!

Válasz

Kovács Tamás üzente 13 éve

Nem a vallással van a probléma. Rosszul van értelmezve és egyéni érdekek előterébe került illetve erre használták fel. Maga a vallás az nagyszerű dolog, de abban egyetértek Sándorral, hogy nem ilyen formában, ahogy most képviseltetve van.

Válasz

Kovács Sándor üzente 13 éve

Sziasztok!
Én teljes mértékében Ateista vagyok..és az is maradok amíg Isten nevében gyilkolni lehet..viszont avval egyetértek ,hogy a kezdetekben tényleg a jó cél volt a lényeg.Reméljük ujra eljőn ez az idő vagy a vallás szünik meg hiszen töbet árt már mint használ..

Válasz

Szeleczki Lilla Ilona üzente 13 éve

Isten-tudat.

Mindent Isten szolgáltat számunkra és az folyamatosan történik, ha az emberek megköszönik Neki, egy hiteles gyakorlattal. Az ateista démoni emberek ezt nem értik és azt hiszik, hogy a vallás meg az Isten hit az valami érzelmi dologból jön, menekülés a valóság elől, hogy megnyugtassuk magunkat. Pedig ez nem igaz! Ezeket a démonok mondják s tanítják, akik mindenhol ott vannak -ott ülnek a tanári asztalnál és a iroda asztaloknál. Sulykolják belénk a hazugságot: "ha akarsz járjál hittanra légy vallásos, de azt értsd meg, Isten nélkül is lehet vezetni az életed nem szükséges a vallás."
Szóval a globalizáció, a fogyasztói társadalmat nem lehet Isten -tudatra alapozni, mert akik Istenben élnek, nem akarnak érzékeket kielégíteni (persze ha a vallások ezt tanítanák és nem ferdítenék el folyamatosan, csak akkor lenne ez így) és elégedett embereket nem tudnak irányítani. Ezért kell a népbutítás, ezért kell ilyen filozófiákat terjeszteni: "Isten nélkül is működik minden".

Isten-tudatosság az élet alapelve és a legtudományosabb dolog. Isten alapon magyarázni a világot a legtudományosabb módszer minden más ötletnél. Egy isten-tudatú ember megtudja magyarázni az élet értelmét -van életcélja érti a lényeget, míg egy materialista léhűtő nem érti mi ad értelmet az életének és kitalálnak valamit: család, nemzet, de ezek mind ideiglenes, hamis célok s idővel mindennek vég. Az ostoba materialista, kártyavárakat épít vagy másképpen mondva tiszavirág céljai vannak. A tiszavirág, reggel születik, este meghal s minden bizonnyal nevetnénk rajta, ha túlzottan belevetné magát a jövő terveibe, építkezne meg ilyenek. Egy Isten-tudatú ember tudja, érti mi honnan van és kinek köszönheti a dolgokat, amikkel rendelkezik, míg az ateista erre nem képes -élete gyenge lábakon áll bármikor összetörhet.

Együtt kel működni Istennel és természettel, ez a legfontosabb most. Tudom, hogy nehéz az Isten-tudat terjesztése mert sok a démon, de fel kell ébredni az embereknek, mert a pusztulás felé haladnak a természet nem fog viccelni -jön egy katasztrófa és kész. Csak nézd meg, milyen ereje van. Az embereket nem lehet már felébreszteni -tele van a fejük mindennel, agy mosottak, kimossák az agyukat amikor bekapcsolják a TV-t v. amikor újságot olvasnak, nagyon kemény a helyzet . Vesztett ügyek ezek, de már nemsokára kiderülnek a dolgok. El vagyok keseredve, hogy van e értelme az egésznek s talán még annyi, hogy egy értelmes ember, megérti ezeket és megváltoztatja az életét.

Ha az emberek visszaállítanák az Isten-tudatukat, megszűnnének a válságok a klíma kérdések, a globális felmelegedés, a katasztrófák, rendellenességek. Nem a politikusokkal van a gond, hanem velünk, akik tudatlanság óceánjában fulladozunk. A változást ne va vezetőktől várjuk, hanem saját magunktól. Tudakozódni kell a valóságról, ami egészen más mint amit oktatnak.

Ne nézz TV-t ha nézed is csak óvatosan, mert nem tudod, mi jön ki belőle.

Válasz